iSeleQt
iSeleQt

Inloggen Beheersysteem Werkgeluk

Je wordt doorverwezen naar de inlogpagina van Heppie de Peppie.

iSeleQt

Inloggen Beheersysteem Talent Management & Recruitment

Je wordt doorverwezen naar de inlogpagina van het iSeleQt Beheersysteem.

Aandacht voor je mensen

Persoonlijke managementstijl

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er een sterke correlatie bestaat tussen het werkgeluk van medewerkers en de reductie van ziekteverzuim. Werknemers die zich gelukkig voelen op hun werk hebben over het algemeen minder last van stress en zijn minder vaak ziek dan collega’s die minder tevreden zijn met hun baan. Een hoog ziekteverzuim kan een bedrijf veel geld kosten en leiden tot verlies aan productiviteit. Het is daarom belangrijk om te investeren in de werknemerstevredenheid.

Het creëren van werkgeluk begint met een cultuur waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen. Dit kan door middel van een open communicatie, duidelijke doelen, ruimte voor autonomie, en het bieden van groeimogelijkheden en trainingen. Daarnaast speelt ook de werk-privébalans een belangrijke rol bij het ervaren van werkgeluk. Flexibiliteit in werktijden, thuiswerkmogelijkheden en een goede verlofregeling dragen hieraan bij.

Een ander belangrijk aspect is het bevorderen van een gezonde levensstijl. Een werkgever kan bijvoorbeeld gezonde voeding aanbieden, sportactiviteiten organiseren of ergonomisch kantoormeubilair aanbieden om fysiek welzijn te bevorderen. Geestelijke gezondheid is minstens net zo belangrijk en werkgevers kunnen medewerkers stimuleren om gebruik te maken van coaching, mindfulness of andere vormen van mentale ondersteuning.

Het creëren van werkgeluk is uiteindelijk niet alleen goed voor de medewerkers, maar ook voor de organisatie als geheel. Tevreden medewerkers presteren beter, zijn loyaler en hebben meer hart voor de zaak. Dit leidt tot hogere productiviteit, lagere kosten en uiteindelijk tot meer omzet. Het bevorderen van werkgeluk is daarom een investering die zichzelf terugverdient.

Auteur:
Hugo Wijtmans,
Directeur bij iSeleQt.

Hugo Wijtmans
  • 06 185 146 69
  • info@iseleqt.com

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!